Cultuurwethouder Yvonne van Delft nam het eerste exemplaar van de mini-Pieterskerk in ontvangst. (Foto's: Emile van Aelst)

Eerste miniatuur van Pieterskerk voor wethouder Van Delft

Wie de komende weken langs het kerstdorp bij Intratuin in Voorschoten loopt, kan de Pieterskerk niet missen. Sinds deze week is daar namelijk een miniatuurvariant van de Leidse kerk te koop. Dinsdagmiddag werd het eerste exemplaar overhandigd aan cultuurwethouder Yvonne van Delft.

De bedrijfsleider van het tuincentrum in Voorschoten liep al bijna twee jaar rond met het idee van een kleine Pieterskerk. En toen Ramon van Rooijen het idee opperde bij de directeur van de Pieterskerk Frieke Hurkmans, was die meteen enthousiast. Zij voorziet een mooi aandenken aan het 900-jarig bestaan van de kerk, dat aankomend jaar wordt gevierd.

Het schaalmodel van de kerk zou eigenlijk al eerder dit jaar worden gepresenteerd, maar door corona werd dat uitgesteld. Maar met nog zo’n anderhalve maand te gaan tot de kerstdagen, was het deze week de hoogste tijd voor de presentatie. Wethouder Yvonne van Delft nam het eerste exemplaar in ontvangst en toonde zich enthousiast om thuis zelf ook weer met een kerstdorp aan de slag te gaan.

Het collectorsitem, waarvan er 500 zijn gemaakt, is te bewonderen in de Intratuin in Voorschoten. Daar heeft hij een prominente plek gekregen in het kerstdorp dat elk jaar wordt gebouwd. Naast de kerk vind je daar dit jaar ook een miniatuurvariant van de 3-oktoberkermis en een wensput. De opbrengst van de wensput komt ten goede aan de Pieterskerk.

Cultuur Economie Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×