(Foto's: Emile van Aelst).

Coronaverkenpieten gesignaleerd in Leiden

Leiden was afgelopen weekend de locatie voor een heel bijzondere bijeenkomst. Uit heel Spanje waren ‘Coronaverkenpieten’ afgereisd naar de Sleutelstad. Zonder Sinterklaas. De goedheiligman behoort gezien zijn leeftijd immers tot een risicogroep. Omdat ook in Spanje al lange tijd een gedeeltelijke lockdown geldt, hadden veel Pieten elkaar ook al een tijd niet gezien. En zo werd het ook een soort Pietenreünie.

Onze eigen Emile van Aelst, als Leidse Glibber toch een beetje de hoffotograaf van de Sint, was uitgenodigd om de verkenning exclusief vast te leggen. “Ik vroeg de Hoofdcoronaverkenpiet waarom ze nu al hier waren”, vertelt Van Aelst na afloop. Het is immers nog veel te vroeg. Normaal komt Sinterklaas pas half november naar Nederland. “Sinterklaas komt niet”, vertelde hij met een snik in zijn stem. “Sinterklaas behoort tot de risicogroep en je weet niet hoe corona reageert op mensen met een vergrote geefklier. Dus tja, hij komt niet, maar wij gaan zelf de pakjes naar de kindjes in Nederland brengen. We gaan daar nu over, uhhh hoe noemen jullie dat, oh ja breenstormen.”

Na een uurtje waren de Coronaverkenpieten er uit. “We gaan de pakjes zelf volledig coronaproof bij de kinderen in Nederland brengen”, kreeg Van Aelst te horen. De meegebrachte hoeveelheid pakjes lijkt echter een beetje weinig. “Dit zijn afleidingspakjes vol met plannen, landkaarten en draaiboeken”, vertrouwde de Hoofdcoronaverkenpiet onze fotograaf toe. “Sinterklaas mag niet weten wat we van plan zijn en dus deden we alsof we wat pakjes naar een van de magazijnen brachten.” Van Aelst: “Ik geloof echt in de goede bedoelingen van de Coronaverkenpieten, maar toch zegt iets in mij dat pakjesavond wel eens heel anders kan gaan verlopen dan in andere jaren.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×