(Archieffoto: Sleutelstad).

Zonnepanelenkaart moet regels inzichtelijker maken

Via een digitale plattegrond heeft de gemeente Leiden duidelijk gemaakt waar zonnepanelen geplaatst mogen worden en waar niet. Op de kaart is te zien dat er in het grootste deel van het centrum geen zonnepanelen in het zicht mogen komen. Buiten de binnenstad zijn de regels soepeler.

Voor het plaatsen van zonnepanelen gelden verschillende regels. Of je zonnepanelen mag plaatsen hangt af van de zichtbaarheid. Op de kaart heeft de gemeente daarom verschillende kleuren bedacht voor drie soorten daktypes. Oranje betekent dat zonnepanelen in het zicht niet zijn toegestaan. Blauw staat voor toegestaan onder voorwaarden en groen betekent wel toegestaan.

Missie
Wethouder Fleur Spijker (D66) van duurzame verstedelijking is blij met de kaart. “Door de regels die gelden voor het plaatsen van zonnepanelen beter inzichtelijk te maken, kunnen bewoners snel opzoeken hoe zij zelf aan de slag kunnen met een zonnepaneel op hun woning. Een zonnepaneel op elk huis, dat is de missie!”

De kaart is nu beschikbaar voor de binnenstad en de zuidelijke schil en wordt de komende weken aangevuld met de rest van de stad.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×