(Foto: Buro JP).

Deze week in Licht op Leiden: reizigers en boekschrijvers Hester van der Vliet en Dirk Jan Roeleven

In de 19e aflevering van Licht op Leiden praat Ton Kohlbeck met Hester van der Vliet, die samen met echtgenoot en medeprogrammamaker Dirk Jan Roeleven een reis van meer dan 20.000 kilometer maakte om hun twintig jaar oude Subaru (na meer dan 500.000 kilometer trouwe dienst) terug te brengen naar zijn fabriek in Japan. Hiermee werd een lang gekoesterde reisdroom werkelijkheid.

Over die soms barre tocht met alle ervaringen en interne bespiegelingen, ook over hun verleden, schreven zij een nu al legendarisch boek dat in alle kranten werd bejubeld: De laatste reis van de Boswachter.

Daarnaast is er in Licht op Leiden ook weer aandacht voor De Leidenaar van de Week. Suggesties hiervoor zijn altijd welkom op lichtopleiden@sleutelstad.nl

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Ook zijn er vaste rubrieken zoals een column over de gekozen Leidenaar van de week en een maandelijks optreden van Leidse Glibber Emile van Aelst. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 15.00 uur live op radio en tv en wordt meerdere keren per week herhaald op tv.

Bekijk de vorige afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Live op radio en tv:
zondag tussen 14.00 en 15.00 uur

Herhaling op tv:
dinsdag tussen 16.00 en 17.00 uur
donderdag tussen 00.00 en 01.00 uur
vrijdag tussen  10.00 en 11.00 uur
zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×