(Foto: Politie).

UPDATE met bloemen: Snelle actie van politie in Leiderdorp: fietsendieven aangehouden

Na een melding van een getuige heeft de politie vannacht in Leiderdorp drie personen aangehouden. De verdachten namen uit een berging aan de Iepenschans drie fietsen mee.

De getuige zag rond 2.00 uur vanuit zijn flat dat er drie personen een berging binnen gingen. Alle drie kwamen vervolgens met een fiets naar buiten en zetten deze achter in een busje.

Met een goed gecoördineerde actie met meerdere eenheden wist de politie de uitvalswegen van Leiderdorp af te zetten. Op de Stierenbrug kon het trio uit Arnhem worden aangehouden. In het busje stonden drie fietsen die allen nog op slot stonden.

UPDATE 
De drie verdachten die gisternacht zijn aangehouden op verdenking van fietsendiefstal in Leiderdorp zijn gisteren door de recherche verhoord. Tijdens het onderzoek bleek dat er camerabeelden beschikbaar waren. Daarop is te zien dat fietsen werden gestolen.

Eén van de drie verdachten ontvangt een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen, de andere twee verdachten worden morgen bij de rechter-commissaris voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt of de twee verdachten langer in bewaring worden gesteld.

“De drie eigenaren van de fietsen hebben hun fiets inmiddels weer bij ons opgehaald. Een mooi resultaat, wat wij mede dankzij de alerte melder hebben bereikt”, aldus de politie. “Als blijk van waardering hebben wij hem vandaag een mooie bos bloemen bezorgd.”

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×