(Foto: Marjolein Altena)

Voorschoten organiseert flitspeiling over verkeerssituatie

Gemeente Voorschoten is benieuwd naar de mening van inwoners en ondernemers over de verkeerssituatie in het centrum. Daarom organiseert zij een online flitspeiling over dit onderwerp. Deze flitspeiling is onderdeel van een groter onderzoek naar de verkeerssituatie in het centrum van Voorschoten. Er zijn namelijk verschillende verkeersbesluiten uit 2018 en 2019 die nog niet zijn ingevoerd in verband met lopende bezwaarprocedures, dus wil de gemeente graag weten hoe deze vraagstukken op te lossen.

In het onderzoek wordt het aantal voetgangers en fietsers geteld. Ook zijn er gesprekken tussen de ondernemers uit het centrum, de politie, de fietsersbond en de ouderenbond. Tenslotte wordt er een flitspeiling gehouden. Dit is anoniem en per huishouden kunnen meerdere personen de vragen beantwoorden. Inwoners van Voorschoten hebben tot 25 november de tijd, waarna de resultaten op de website van de gemeente worden gepubliceerd.

De verkeersbesluiten die het college van burgemeester en wethouders (B&W) eerder nam, lijken weinig uitzicht te hebben op daadwerkelijke doorvoering. Het onderzoek moet nu duidelijkheid geven over verschillende onderwerpen, zoals de parkeerdruk, verkeersintensiteit en welke doelen er bereikt worden met de verkeersmaatregelen. De flitspeiling is te vinden via deze link.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×