Matthijs, Lauri, Roos en Koen, het team van 24Baby.nl met een eerder gewonnen award. (Foto: Baby24.nl).

Beste App Award 2020 voor het Leidse 24Baby.nl

Bij de ‘Website van het Jaar verkiezing 2020’ is gisteren het Leidse bedrijf 24Baby.nl uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘beste app’. Het bedrijf won al eerder in 2015, 2016 en 2017 de prijs voor beste website in de categorie gezondheid.

De app die nog maar anderhalf jaar oud is, is in die tijd uitgegroeid tot één van de meest gebruikte apps op het gebied van zwangerschap en baby’s. Het populairste onderdeel is het forum, waar mensen met een kinderwens, zwangere vrouwen en kersverse ouders met elkaar in contact kunnen komen.

“De baby-app moet de meest vertrouwde bron voor aanstaande en jonge ouders zijn. Zo kunnen zij herkenning vinden en elkaar steunen in deze onzekere, maar spannende levensfase”, zegt Rozemarijn Thys van de 24Baby.nl. “Zeker nu met corona merken we dat de behoefte aan onderling contact groot is. We zijn blij dat wij hier met de app een waardevolle toevoeging aan kunnen bieden.”

De app groeit
Inmiddels is de app 250.000 keer gedownload en heeft maandelijks 80.000 actieve gebruikers. Samen plaatsen zij 165.000 berichten per maand in onder andere het forum. “Samen met onze app-developers werken we er hard aan om de app verder te ontwikkelen en te verbeteren”, vertelt Koen de Bakker, een van de oprichters van het bedrijf.

De Website van het Jaar verkiezing is de grootste online publieksprijs voor de beste en populairste websites en apps van Nederland en wordt georganiseerd door Multiscope en Emerce. Dit jaar zijn ruim 445.000 publieksstemmen uitgebracht in 38 categorieën.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×