(Foto: Robbert Beurse).

Conciërges van het jaar op Bonaventuracollege

Voor de conciërges van het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan leek deze woensdagochtend er één als alle andere te worden. Maar toen verraste de D66-fractie conciërges Emiel de Vroege en Marcel Overdijk met de prijs ‘Conciërge van het Jaar 2020’. De jury roemt de conciërges om hun vrolijkheid, inzet en humor tijdens de coronaperiode.


Verslag van de uitreiking van de conciërge van 2020 prijs.

Wethouder Paul Dirkse (D66): “Tijdens de coronatijd bleek hoe de school op de conciërges kon bouwen. Beiden hebben geen dag gemist en lieten tijdens de lockdown doorgaan wat door moest gaan. Door hun enthousiasme en flexibiliteit zijn zij onmisbaar op de school. Dit maakt hen de ‘Conciërges van het Jaar 2020’.” Raadslid Suzanna Herman voegt toe: “Deze conciërges hebben tijdens de examentijd de leerlingen gerust kunnen stellen. De ene conciërge ving de leerlingen op en maakte een praatje, terwijl de ander ervoor zorgde dat de leerlingen op de goede plek gingen zitten. Met deze positieve insteek zorgen de conciërges voor een goede sfeer op school.”

D66-Leiden heeft de prijs vier keer eerder uitgereikt, maar dit was de eerste keer dat conciërges van een middelbare school de uitverkorenen waren. Dit jaar keek de jury specifiek naar de bijdrage die de conciërges leverden tijdens de coronacrisis. Wethouder Dirkse: “Conciërges spelen een belangrijke rol in het faciliteren van goed onderwijs en een veilige leeromgeving. In deze coronatijd moeten de conciërges ervoor zorgen dat de leerlingen zich aan de maatregelen houden, zonder lastige situaties te creëren. Dat is niet makkelijk, en daarom verdienen ze extra aandacht.”

Voor de titel ‘Conciërge van het Jaar’ zijn zeven conciërges genomineerd. De genomineerden zijn afkomstig van basisscholen, middelbare scholen en de hogeschool.

 

Interview Leiden Nieuws Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×