Gesprek met de burgemeester: corona-handhaving, verkiezingen en Leidse aanrander

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit.

Ondanks de coronamaatregelen worden er nog regelmatig feestjes georganiseerd. Ook geldt er sinds 1 december een mondkapjesplicht voor in openbare ruimtes. Wat doet de burgemeester om de geldende regels te handhaven? Waarom is het zo lastig om op te treden tegen feestjes? Verder komen speciale verkiezingen aan, waar veel voorbereidingen voor nodig zijn. Waarom mogen 70-plussers toch wel actief zijn als stembureaulid? Tot slot: de verdachte van drie aanrandingen en verkrachtingen in Leiden is na een jaar veroordeeld. Wat is er uit die tijd geleerd?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de eerste maandag van december

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×