Verenigingsgebouw Njord. (Foto: Chris de Waard).

Studentenroeivereniging Njord breidt uit

Studentenroeivereniging Njord heeft een pand naast het huidige verenigingspand aangekocht. Het gaat om Morsweg 178, waar voorlopig materiaal in zal worden opgeslagen. In de tussentijd bekijkt de vereniging hoe het nieuwe pand kan bijdragen aan uitbreiding van de vereniging.

Praeses Rosalie ten Wolde voegt er in een reactie wel direct een ‘maar’ aan toe: het gebruik van het pand van ‘de buren’ is nog onder voorbehoud van vergunningen en goedkeuring van het bestemmingsplan. “Hierover zijn we in gesprek met de gemeente”, laat ze weten.

De vereniging zag het aantal leden in dit coronajaar, net als andere verenigingen, groeien. Het aantal leden stijgt al ruim tien jaar en leidt niet zelden tot een ledenstop of -beperking. “We willen onze leden nu vooral laten roeien. Het laten groeien van de vereniging komt later wel”, aldus Ten Wolde. “Zonder uitbreiding van onze huisvesting is er sowieso geen groei mogelijk.”

Voor verdere uitbreiding kijkt de vereniging met een schuin oog naar het Werninkterrein, dat in de komende jaren herontwikkeld gaat worden.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×