(Archieffoto: Marja van Tilburg).

Vanaf 16 januari weer topbasketbal met ZZ Leiden

Een versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen dinsdag zorgt ervoor dat sportteams in nationale topcompetities vanaf 17 december weer mogen trainen en wedstrijden mogen spelen. Daar valt ook de Dutch Basketball League (DBL) onder waar Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in uitkomt. De leden van de DBL hebben met elkaar besloten dat de competitie vanaf 16 januari wordt hervat.

De definitieve opzet van de competitie wordt komende zaterdag vastgesteld. Dan worden ook de afspraken vastgelegd met betrekking tot het organiseren van trainingen en wedstrijden en het wekelijks testen op corona. De komende dagen wordt vanuit NOC*NSF duidelijkheid verwacht over het definitieve testprotocol voor de topsportcompetities.

Verder is door de clubs besloten om de deadlines in het reglement met betrekking tot het aantrekken van nieuwe spelers met twee weken op te schuiven. Tot uiterlijk 1 januari 2021 kunnen clubs onbeperkt nieuwe spelers contracteren (dit was 15 december 2020) en tot uiterlijk 15 februari 2021 kunnen nog 2 extra spelers worden gecontracteerd (dit was 1 februari 2021). Het is nog niet bekend wanneer en op welke wijze er weer publiek bij wedstrijden kan worden toegelaten.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×