(Foto: PR).

Voorschoten voor Bijen plant nieuwe bomen langs Papeweg

Langs de Papeweg zijn deze week tientallen nieuwe boompjes aangeplant door ‘ Voorschoten voor de Bijen’. De groep zet zich in om de biodiversiteit in de gemeente Voorschoten te verbeteren om op deze manier de wilde bijen te helpen.

Het Landschapsfonds stelde een bijdrage van 1.000 euro beschikbaar de aanplant te realiseren. De Papeweg stond als kansrijk aangegeven in het plan ‘Meer doen voor Bijen’ in Voorschoten. Het leidt naar de landgoederen Santhorst en De Horsten, maar de beplanting was wat eenzijdig. Vanaf volgend voorjaar groeit en bloeit er de sleedoorn, Gelderse roos, meidoorn, vlier, hondsroos, egelantier, liguster, wilde aalbes, gele kornoelje, trosvlier, boswilg en sporkehout.

Door meer gevarieerde beplanting met onder andere bloesem en bessen, wordt voedsel toegevoegd voor bijen, vlinders en andere dieren.

Duurzaamheid Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×