Ouders zwemmen mee met diploma-B-kandidaten in zwembad Het Wedde. (Foto's: Pim van Hal).

Diplomafeest in zwembad Het Wedde, ouders zwemmen mee

Leren zwemmen is een van de vaste rituelen in de Nederlandse opvoeding en ook in tijden van corona gaan lessen en het afzwemmen voor diploma’s gewoon door. Tenminste afgelopen weekend kon dat nog in zwembad Het Wedde in Voorschoten. Maar liefst 75 kinderen behaalden hun diploma.

Voor zwembaden zijn het bijzondere tijden. Daar waar aan het begin van dit jaar de deur nog openstond voor iedereen, zijn reserveringen, bloktijden en verplichte looproutes nu aan de orde van de dag. Ook het diplomazwemmen stond onder druk, want dat is altijd een groot feest met ouders, grootouders, broertjes en zusjes op de tribune.

Zwem-ABC
Het team van zwembad Het Wedde verzon een list en koos voor een soort van estafette. Kleine groepen zwemmers die tegelijk afzwemmen en een ouder die mee zwemt. Zo ontstonden er veel afzwemmomenten na elkaar en dat maakte het mogelijk dat op zondag 13 december maar liefst veertig kinderen het diploma-A behaalden. Vierentwintig kinderen zwommen zich, begeleid door vader of moeder, naar het B-diploma. En elf kinderen werden een ware zwemkampioen, zij maakten het Zwem-ABC compleet met het behalen van hun C-diploma.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×