(Archieffoto: Twitter Nanning Mol)

Voorschoten tekent nieuwe huurcontracten met buurthuizen

De gemeente Voorschoten heeft nieuwe huurcontracten ondertekend met de Vereniging Buurthuis Bloemenwijk Boschgeest en Vereniging Noord-Hofland voor hun activiteitencentra De Boschbloem en Alettahof. In de vernieuwde contracten zijn afspraken vastgelegd over wederzijdse taken en verantwoordelijkheden, zoals beheer en onderhoud. De contracten zijn noodzakelijk omdat iedere gemeente sinds dit jaar moet voldoen aan de Wet Markt en Overheid.

Dat betekent dat Voorschoten voor verhuur van hun panden de werkelijke kosten moet doorberekenen met een kostendekkende huurprijs. Dat heeft als gevolg dat de huurprijs fors kan stijgen. Om daar gezamenlijk een oplossing voor te vinden, hebben de buurthuisbesturen en de gemeente meerdere gesprekken gevoerd. “Dit is maatwerk. De buurthuizen als niet-commerciële instellingen mogen er financieel niet op achteruit gaan. Daarom kunnen ze gebruik maken van de subsidieregeling huurcompensatie 2019 om het nadelige effect van de nieuwe huur op te vangen. Ons uitgangspunt is dat de buurthuizen ook in de toekomst hun sociaal maatschappelijke activiteiten voor de buurtbewoners kunnen blijven aanbieden”, legt wethouder Marcel Cramwinckel uit.

Beide buurtverenigingen huren al jaren gebouwen van de gemeente. De Boschbloem aan de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan en de Alettahof aan het Aletta Jacobsplantsoen. De nieuwe contracten gaan in op 1 januari 2021.

 

 

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×