Het kerstverhaal. (Foto: Mike van Bemmelen).

Kerstavond op Sleutelstad TV vanuit de Pieterskerk

Sleutelstad zendt op kerstavond een kerstprogramma vanuit Pieterskerk Leiden uit op tv. Om 19.30 uur start het kinderprogramma en om 20.00 uur het hoofdprogramma. Vanuit een prachtig aangeklede Pieterskerk wordt er gezongen, een kerstverhaal verteld en zijn er diverse toespraken waaronder die van burgemeester Henri Lenferink. Het hele programma is ondertiteld zodat ook doven en slechthorenden de uitzending kunnen volgen. Beide programma’s worden tijdens het kerstweekeinde regelmatig herhaald.

Emeritus dominee Ad Alblas vertelt tijdens het kinderprogramma een kerstverhaal. Dat doet hij samen met kinderen van kinderkoor Utopa. Zijn verhaal wordt afgewisseld met kerstliedjes die worden gezongen door kinder- en jeugdkoor Utopa. Alle kijkers worden uitgenodigd om thuis mee te zingen met O denneboom, De herdertjes lagen bij nachte, Jingle Bell Rock en Stille nacht.

Ook het programma voor volwassenen wordt uitgezonden vanuit de sfeervolle Pieterskerk. Er zijn kersttoespraken van burgemeester Lenferink en directeur Frieke Hurkmans van de Pieterskerk. Ad Alblas vertelt zijn kerstoverdenking en tien bijzondere Leidenaren brengen hun kerstgroet. Het programma wordt aangevuld door muzikale optredens van sopraan Hadewijch Voorn en het Nederlands Kamerkoor & Amsterdam Sinfonietta.

De uitzendingen zijn te volgen via Sleutelstad TV (Ziggo 46) en sleutelstad.tv.

Neem alvast een kijkje in de kerk:

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×