Wilma maakt alle kerstversiering zelf. (Foto: Omroep West).

Wilma's kersttuin: 'Mensen maken foto's van mijn huis om er kerstkaarten van te maken'

Het huis van Wilma Stikkelorum uit Leiden is tijdens de kerst een heuse ‘Dickens’ ansichtkaart geworden. Compleet met ‘echte sneeuw’, een kerstengel en twee enorme notenkrakers bij de voordeur. “Alles is zelfgemaakt”, vertelt Stikkelorum met trots. “Ik vind het erg leuk om de mensen te laten zien wat je allemaal zelf kan maken.”

Ook Stikkelorum heeft dit jaar met de kerst minder mensen over de vloer. “Het is een andere kerst dan normaal, maar daarom vind ik juist dat je het extra gezellig moet maken”, vertelt ze aan mediapartner Omroep West.” Mijn kerstversiering straalt vooral gezelligheid uit, het is voor iedereen die langsloopt. Sommige mensen maken er foto’s van om er vervolgens een kerstkaart van te maken.” Ook binnen is de kersthobby van Stikkelorum niet gestopt. De verlichting is heel warm en subtiel. Een enorme notenkraker ‘bewaakt’ de kerstboom

Sneeuw
“Zal ik even de sneeuw aanzetten?”, vraagt ze. Met een brommend geluid komen er ineens allemaal kleine vlokjes tevoorschijn. “Oh, ik zie dat we aan de andere kant ook een sneeuwmachine moeten hebben, alleen voor de deur hebben we nu sneeuw.” Ondanks de plaatselijke verdeling van de sneeuw heeft Stikkelorum een prachtige kerstdecoratie voor haar huis. “Ik vind het leuk dat ik met deze kerstversiering mensen wat kan laten zien, ze blij kan maken.” Er zijn zelfs mensen die foto’s van haar huis maken om er een kerstkaart van te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×