(Foto: MediaTV).

Storm Bella houdt huis, brandweer krijgt meer dan dertig meldingen

De Brandweer Hollands Midden sprak zondag van een ‘best drukke ochtend’ met meer dan dertig stormschademeldingen. Ze werd onder meer uitgerukt voor omgevallen bomen en weggewaaide isolatieplaten. Volgens de brandweer zijn echte calamiteiten uitgebleven.

Storm Bella zorgde er zondagochtend voor dat de brandweer meerdere keren moest uitrukken. Zo waaiden isolatieplaten van een gebouw bij de Sylviusweg. De platen kwamen op straat terecht. Verder viel een boom langs de Terweeweg in Oegstgeest op het huis van oud-burgemeester Els Timmers-van Klink, maar dat zorgde niet voor veel schade. Bij de Haagweg ontstond een gevaarlijke situatie toen een losgeraakte kap van een lantaarnpaal naar beneden dreigde te vallen. De brandweer was er op tijd bij.

De storm is in de loop van de dag minder hevig geworden. De wind nam af en het KNMI trok de waarschuwing ‘code geel’ in.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×