Een brandweerman liep met een warmtebeeldcamera de tunnel in toen vanaf de andere kant met zwaar vuurwerk werd gegooid. (Foto's: MediaTV).

Brandweer bekogeld met zwaar vuurwerk in Zoeterwoude

Onbekenden hebben donderdagmiddag in Zoeterwoude zwaar vuurwerk naar de brandweer gegooid. De brandweer heeft aangifte gedaan. Er zijn nog geen daders gepakt, maar er lijken wel opsporingsindicaties te zijn, weet de Leidse burgemeester Lenferink te melden.

Rond 16.30 uur op oudjaarsmiddag trokken dikke rookpluimen over de N206 bij Zoeterwoude. De rook bleek afkomstig uit een tunnel onder de weg. De brandweer heeft met een warmtebeeldcamera een controle in de tunnel uitgevoerd. Terwijl een van de brandweerlieden de tunnel inliep, werd vanaf de andere kant door een groepje jongeren zwaar vuurwerk naar de brandweer gegooid.

De brandweer heeft aangifte gedaan van het vuurwerk gooien en de politie onderzoekt de zaak. Geweld tegen hulpdiensten wordt extra zwaar bestraft.

112 Sleutelstad Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×