(Foto's: Bas de Wit).

Ramkraak bij Bas de Wit mode

Onbekenden hebben afgelopen nacht een ramkraak gepleegd bij Bas de Wit mode aan de Luifelbaan in Leiden Zuidwest. Even na 3.00 uur ramde een metallic groene auto de winkelpui. De daders gingen er vandoor met dure winterjassen vertelt een aangeslagen Bas de Wit. De politie is bezig met het onderzoek.

Het is niet de eerste keer dat de winkelier slachtoffer is van een ramkraak. In september 2018 reed ook al eens een auto dwars door de pui naar binnen. Ook toen werden dure jassen meegenomen. De daders van die overval zijn nooit gepakt. De gebruikte auto bleek toen verderop in de wijk gestolen te zijn.

De Wit baalt enorm van de nieuwe ramkraak: “Dat verwacht je niet in zo’n winkelcentrum waar je eigenlijk geen aanrijroute hebt om met een auto tot onze winkel te komen, maar toch lukt het ze.” De Wit snapt niet dat de dieven het voorzien hebben op zijn bescheiden winkeltje. “Maar je kan je hier ook haast niet tegen wapenen. Een keer boorden ze de sloten open. Toen hebben we de duurste sloten laten installeren en dan rijden ze naar binnen. Ongelofelijk.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×