(Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorp zamelt luiers in

De gemeente Leiderdorp begint met het inzamelen van luiers. Bij kinderdagverblijf de Dartel aan de Hoofdstraat staan bakken waar ouders de gebruikte luiers van hun kinderen in kunnen gooien. De actie moet zorgen voor minder restafval.

“In het restafval is de luier een van de zware onderwerpen omdat ze vaak vol zitten met vocht”, zegt de Leiderdorpse wethouder Rik van Woudenberg (D66). “Om het restafval te verminderen zamelen we ze nu apart in zodat we ze kunnen recyclen.”

De eerste plek waar de gebruikte luiers ingeleverd kunnen worden is kinderdagverblijf De Dartel. Daar staan op dit moment twee bakken die eens in de twee weken geleegd worden. “Als dat niet voldoende blijkt, dan kunnen er altijd bakken bijbesteld worden”, zegt de wethouder.

Het uiteindelijke doel is dus om het restafval te verminderen. “Dit helpt daarbij, al is het natuurlijk nog beter om een luier te gebruiken die je zelf kunt wassen”, aldus Van Woudenberg.

Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×