(Archieffoto: Sleutelstad).

Politie neemt hond in beslag na vermeende bijtincidenten

De politie en handhavers van de gemeente Voorschoten hebben woensdagochtend een hond inbeslaggenomen bij een meubelbedrijf aan de Leidseweg. De Turkse herder zou volgens de gemeente bij meerdere bijtincidenten betrokken zijn. Volgens de eigenaar was het slechts een incident, dat bovendien jaren geleden plaatsvond. Hij verzette zich hevig tegen het ingrijpen van de politie. De hond is volgens de gemeente overgebracht naar een opvangadres waar een gedragsonderzoek wordt uitgevoerd.

De gemeente Voorschoten laat weten dat zij zich na meerdere meldingen van bijtincidenten verplicht voelde om tot actie over te gaan. “Als gemeente staan we voor de veiligheid van onze inwoners. Op dergelijke incidenten grijpen wij kordaat in”, verklaart de gemeente. De uitslag van het gedragsonderzoek zal (mede)bepalen wat er met de hond gaat gebeuren.

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×