Greet Meesters en Danny Molenaar voegen de daad bij het woord en dansen op het grasveld voor het atelier van Molenaar in de Zeeheldenbuurt. (Foto: Gerry van Bakel).

Meesters on the Move #4: 'Laat de muziek zijn werk doen, dan komt je hoofd op andere gedachten'

De verlenging van de lockdown werd dinsdagavond definitief. En dan valt de maand januari, die toch al een aaneenschakeling lijkt te zijn van saaie maandagen, niet mee. Leidens leukste fitgirl gaat te rade bij theatermaker Danny Molenaar, die eigenlijk helemaal nooit stil zit.

Lees alle artikelen terug in het ‘Meesters on the Move’ dossier van Sleutelstad

Greet Meesters zag  op social media een berichtje van Danny Molenaar voorbij komen. “Danny had het over hoe leuk dansen is en hoe goed het voor je lijf en hoofd kan zijn. En iemand reageerde daarop met de noodkreet: ‘we kunnen helemaal nergens meer dansen’. Ik vond het antwoord van hem toen heel raak. Je kunt ook thuis dansen.” Desnoods in je eentje.

Danny Molenaar noemt zichzelf bewegingskunstenaar en is een van de initiatiefnemers van de culturele organisatie Peen en Ui en Levend Lijf. “Dans is voor mij heel belangrijk. Ik word er beter van”, zegt Danny Molenaar in zijn atelier in de Zeeheldenbuurt. “Zet gewoon een muziekje op. Ga voor de spiegel staan en laat het gebeuren. Dat lijkt misschien gek, maar je ziet vanzelf een vingertje dat mee gaat doen, een beentje dat mee gaat tikken. Kan ook tijdens het koffie zetten.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Greet Meesters en Danny Molenaar over wat muziek en dansen met je kan doen.

En de muziek hoeft niet altijd vrolijk te zijn. “Er is muziek voor elk humeur”, zegt Molenaar. “Laatst had ik met een vriendin van mij een gesprek over hoe erg het allemaal was. Met eigenlijk alles in het leven. Echt een depressief gesprek. Toen wilden we gaan dansen en we zetten eerste een happy-crappy liedje op, maar dat paste helemaal niet bij onze stemming. Toen kozen we een nummer van Skunk Anansie. Een heel heftig stuk. Was geweldig en dat hielp eigenlijk meer dan dat hele gesprek daarvoor.”

Meesters vindt het een goede tip. Waag een dansje, kan ook alleen en kijk dan eens in de spiegel wat het met je doet. Heb je ook een goede tip voor Meesters on the Move? Laat het ons weten, mail naar redactie@sleutelstad.nl.

 

 

Leiden Maatschappij Sport Meesters on the Move


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×