Een klaslokaal van Voorschotense basischool De Vink.

Voorschoten zoekt oplossingen voor overbelaste noodopvang

Veel meer ouders maken gebruik van noodopvang in Voorschoten tijdens de tweede coronagolf. Dat hebben de plaatselijke basisscholen aan de gemeente laten weten. De gemeente zoekt nu samen met de basisscholen, GGD en kinderopvangorganisaties naar manieren de opvang te ontlasten.

Tijdens de huidige lockdown hebben kwetsbare kinderen of kinderen van ouders met een vitaal beroep recht op opvang. De basisscholen laten weten niet genoeg personeel te kunnen inzetten om de hoeveelheid kinderen aan te kunnen.

Na een beraad met de gemeente hebben kinderopvangorganisaties aangeboden hun medewerkers in te zetten waar dat kan. De gemeente zal daarbij kijken naar de verdeling van deze mensen over de scholen.

Piekdagen
Verder roepen alle betrokken organisaties de ouders op kritisch te blijven kijken naar het gebruik van de noodopvang en om de piekdagen maandag, dinsdag en donderdag te proberen te vermijden.

Ook gaan sportverenigingen samen nadenken over activiteiten voor pubers. Ouders van kinderen uit die leeftijdscategorie hebben aangegeven dat hun kinderen behoefte hebben aan afleiding en beweging.

 

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×