Inbrekers in Oegstgeest spuiten bewoner vloeistof in gezicht

De bewoner van een huis aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest is donderdag 14 januari met een vloeistof in het gezicht gespoten toen hij bij thuiskomst twee inbrekers betrapte. De recherche is op zoek naar getuigen.

De bewoner kwam donderdagavond rond 18.40 uur thuis en zag twee jonge mannen in zijn woning staan. Hij begon te schreeuwen, waarop de twee jeugdige inbrekers er vandoor gingen. Tijdens hun vlucht spoot een van hen de man met een onbekende vloeistof in het gezicht. Ook kreeg de man een trap of duw, waardoor hij ten val kwam. Het slachtoffer hield, behalve branderige ogen, geen letsel over aan het voorval.

De twee jongens hebben enkele persoonlijke eigendommen van de bewoner buitgemaakt. Het tweetal is vanaf de woning aan de Hofbrouckerlaan richting het Emmaplein en de Spaargarenstraat gevlucht, daarna ontbreekt het spoor.

Signalementen
Van de verdachten is bekend dat zij ongeveer 17 jaar oud zijn. Beide inbrekers hebben een licht getinte huidskleur en zijn ongeveer 1,70 meter lang. Ze droegen donkere kleding. De recherche komt graag in contact met mensen die iets gezien hebben of op een andere manier informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. De districtsrecherche in Leiden is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×