De start van de JZC in 2019: Joop zelf geeft het startschot en moedigt deelnemers aan. (Foto: J.P. Kranenburg)

Nieuwe datum Joop Zoetemelk Classic: 18 september

Wielervereniging Swift heeft een nieuwe datum gevonden voor de Joop Zoetemelk Classic. Het populaire fietsevenement was gepland op 20 maart, maar vanwege de coronacrisis is het nu een half jaar opgeschoven, naar zaterdag 18 september.

Volgens Anton Dalhuijsen, voorzitter van het organisatiecomité, was het nog spannend om een geschikte datum te vinden. Want Joop zelf geeft bij ‘zijn’ classic per traditie het startschot en stapt daarna zelf op de fiets. Ook dit jaar hoort dat zo te gaan, dus moest de datum in Zoetemelks agenda passen.

Populair
Uiteindelijk kon de organisatie kiezen tussen 11 en 18 september. Maar die eerste datum zou één dag voor de Leiden Marathon zijn. Dat was niet handig. Dus start de vijftiende editie van de JZS op 18 september 2021. Joop is vanochtend vastgelegd en de draaiboeken kunnen nu gemaakt gaan worden.

De JZC is tot nu toe dertien keer gehouden, voor het laatst op 23 maart 2019. Het evenement is de laatste jaren zo populair geworden dat voor de veertiende editie, in maart 2020, een maximum aantal van 5500 deelnemers was vastgesteld. Maar door de coronacrisis is die editie eerst uitgesteld en daarna definitief geschrapt.

Vaccin
Ook dit jaar is de voorjaarsklassieker, waarbij er vaak een harde koude wind staat, alvast één keer afgelast. Maar Dalhuisen heeft goede hoop dat het in september eindelijk gaat lukken. Als bedrijfsarts bij de GGD was hij vandaag bij de start van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus.

“Laten we hopen dat we met deze vaccins langdurige immuniteit krijgen”, zei Dalhuijsen. “Dan kunnen we het virus in de zomer eronder hebben.”

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×