Zondagavond afscheidsinterview Carel Stolker op Sleutelstad TV

De Rector Magnificus van de Universiteit Leiden neemt op 8 februari na acht jaar afscheid. Hoe kijkt Carel Stolker terug op zijn tijd als baas van de universiteit? Waarom is hij zo actief op Twitter en wat betekent de ophef rond rechtenhoogleraar en FvD-senator Paul Cliteur voor het aanstaande afscheid? IJsbrand Terpstra spreekt Stolker zondagavond in een afscheidsinterview op Sleutelstad TV.

In de acht jaar dat de geboren en getogen Leienaar Stolker aan het hoofd van de universiteit stond, werd de onderwijsinstelling flink uitgebreid naar Den Haag. Ook voerde universiteitspersoneel actie tegen de toenemende werkdruk en leidde het idee voor een Humanities Campus in de binnenstad tot protest van bewoners. Begin maart kwam daar de coronacrisis bij, waarna Stolker besloot te gaan vloggen en hij door al zijn getwitter thuis al snel de bijnaam Carel Apple kreeg.

Pensioen
Op 8 februari draagt Stolker het stokje over aan Hester Bijl. Wat daarna wacht, zijn de pensioengerechtigde jaren. Waar kunnen we de voormalig rector straks treffen in Leiden? Heeft hij nog ambities om actief aan de slag te gaan als politicus voor het CDA? Eén ding is zeker: Stolker is niet van plan om de stad, waar hij al zijn hele leven woont, te verlaten.

Het afscheidsinterview is zondagavond om 19.00 uur te zien op Sleutelstad TV (Ziggo kanaal 46 of Sleutelstad.tv). In de week erna wordt het interview meerdere keren herhaald, de precieze uitzendtijden zijn te vinden in de programmagids. Na de uitzending komt het interview ook online beschikbaar.

Leiden Onderwijs Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×