De activisten hebben met krijt een enorme 14 op het plein getekend.

Weer actie voor hoger minimumloon

De actiegroep ‘Leiden voor 14’ die zich inzet voor een hoger minimumloon heeft zaterdag een krijtactie gehouden voor de deur van de Albert Heijn XL vestiging aan het Bevrijdingsplein in Leiden Zuidwest. De activisten hebben met krijt een enorme 14 op het plein getekend.

De actie vormde de aftrap van een campagne waarbij de actiegroep politieke partijen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen die op 17 maart worden gehouden, oproepen om werk te maken van een minimumloon dat tenminste 14 euro per uur bedraagt. Dat zou op 1 januari 2022 in moeten gaan.

De actie vond niet zomaar plaats voor de deur van de supermarkt. “AH is een van de bedrijven die haar medewerkers minimaal betaalt, maar maximale winsten maakt. Zelfs nog meer in coronatijd dan eerder”, aldus de actievoerders. Eerder dit jaar vond ook al een krijtactie bij de AH XL plaats. De manager van de AH maakte een foto van de tekst en zette die op facebook, maar fotoshopte het deel “voor 14 euro minimumloon” weg. Daarover ontstond veel ophef op sociale media die ook het landelijke nieuws haalde.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×