Geerpolder in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse).

Provincie Zuid-Holland stelt subsidies beschikbaar voor jonge boeren die willen verduurzamen

De provincie Zuid-Holland stelt subsidies beschikbaar voor Zuid-Hollandse boeren om hun bedrijf te verduurzamen. Het geld komt vrij via de Europese regeling POP-3. Dit is een subsidieprogramma voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van de agrarische sector. In totaal is er 300.000 euro beschikbaar.

Jonge boeren tot veertig jaar die eigenaar zijn geworden van een landbouwbedrijf, hebben recht op de subsidie. Een boer kan maximaal 20.000 euro krijgen. “Investeren in verduurzaming is juist voor hen lastig, omdat zij weinig investeringsmogelijkheden hebben. Hun geld zit vooral in de overname of start van het bedrijf. Ze kampen met een investeringsdip en blijven achter met verduurzaming”, schrijft de provincie in een persbericht.

Alle investeringen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd, zijn te vinden in het openstellingsbesluit. Boeren kunnen subsidies aanvragen tot 12 februari 2021.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×