De Koningsspelen voor coronatijd (Arhcieffoto: Reanne van Kleef).

Leidse Koningsspelen 2021 gaan niet door, ook niet digitaal

Het bestuur van Koningsspelen Leiden kiest ervoor om de editie van 2021 niet door te laten gaan. De onzekerheden rondom het coronavirus zorgen voor teveel organisatorische problemen. Daarnaast gooien ook de overheidsmaatregelen roet in het eten, omdat niet duidelijk is hoelang deze nog duren.

Landelijk gaan de Koningsspelen wel door, maar het is nog niet duidelijk in welke vorm dat zal zijn. Afhankelijk van de maatregelen zullen er fysieke spelen plaatsvinden, komt er een digitaal alternatief of gaat het om een combinatie van beide.

Het Leidse bestuur van de Koningsspelen heeft er alvast voor gekozen om geen digitaal alternatief te bieden. Een reden hiervoor, zo laat het bestuur weten, is dat wanneer de scholen weer opengaan, de prioriteit ergens anders zal liggen. Het leren van de stof en het hebben van structuur, rust en regelmaat zal dan het belangrijkste zijn.

Wel houdt het Leidse bestuur de scholen op de hoogte van de landelijke initiatieven die worden georganiseerd. Daarnaast richten zij zich nu voornamelijk op de Koningsspelen van 2022.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×