(Archieffoto: Emile van Aelst).

iDOE stopt met vrijwilligersondersteuning Leidse regio

De ondersteuning van vrijwilligers en hun organisaties is bij de Leidse aanbesteding gegund aan nieuwkomer Incluzio. Welzijnsorganisatie iDOE heeft als gevolg hiervan besloten om in de drie gemeentes waar zij de afgelopen jaren actief was (Leiden, Zoeterwoude en Oegstgeest) te stoppen met de algemene ondersteuning van vrijwilligers. Zonder de Leidse subsidie moet iDOE ook haar activiteiten in de regio staken.

In Leiden stopt iDOE met de vrijwilligersondersteuning vanaf maart 2021. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen al vanaf 1 februari terecht bij de vrijwilligerscoaches van Incluzio Leiden. “De maand februari gebruiken we als een overdrachtsmaand zodat Incluzio met de juiste informatie verder kan en vrijwilligers en organisaties de gelegenheid hebben om het profiel over te zetten”, schrijft iDOE in een bericht aan haar vrijwilligers.

Zoeterwoude
De gemeente Zoeterwoude heeft welzijnsorganisatie Kwadraad ingeschakeld om het vrijwilligerswerk te gaan ondersteunen. “Ze pakken de lopende zaken op, maar hoe het er precies uit gaat zien, wordt eerst met de gemeenteraad besproken”, zegt wethouder Ruud Bouter. Ook in deze gemeente zal iDOE de maand februari gebruiken voor het overdragen van werk.

Oegstgeest
In Oegstgeest wordt de vrijwilligersondersteuning in de komende maanden overgedragen aan de nieuwe vrijwilligersmakelaar, Ivonne Janka. “iDOE heeft altijd samengewerkt met Dorpskracht waar Janka vrijwilligersambasadeur was. Als vrijwilligersmakelaar zal ze vraag en aanbod op de vrijwilligersmarkt met elkaar in contact brengen”, schrijft iDOE. De vacatures die in de vrijwilligersvacaturebank van iDOE staan, zijn inmiddels ook actief op de site van Dorpskracht.

Jong iDOE
Jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar die vrijwilligerswerk willen doen in de Leidse regio en organisaties die juist op zoek zijn naar jonge vrijwilligers kunnen nog steeds terecht bij iDOE. “Ons team blijft voor je klaarstaan. Samen met nieuwe partners en onder een nieuwe naam, die binnenkort bekend wordt gemaakt, blijven we ervoor zorgen dat zo veel mogelijk jonge mensen vrijwilligerswerk kunnen doen. Wij geloven er in dat dit onwijs goed is voor hun ontwikkeling en nodig voor de regio”, zegt iDOE.

MBO71
Ook MBO71, het initiatief dat het bedrijfsleven in contact brengt met maatschappelijke organisaties (en andersom), zal een doorstart maken dankzij een samenwerking met SPARK en Eureka. “Deze combinatie van Maatschappelijke Betrokken, Maatschappelijke Verantwoord (SPARK) en Sociaal Verantwoord (Eureka) ondernemen vinden wij ontzettend gaaf! In de toekomst kunnen wij organisaties nog beter ondersteunen met kennis, vrijwilligerswerk en middelen.”

Leiden Maatschappij Oegstgeest Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×