Christel Schollaardt (Foto: Geraldine Pieters).

Transfer in museumwereld: Christel Schollaardt naar Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave heeft Christel Schollaardt aangesteld als de nieuwe Manager Collectie. Ze maakt daarmee een opvallende transfer in de Leidse museumwereld: Schollaardt was de afgelopen zeven jaar werkzaam als Hoofd Collectie bij Naturalis.

Ze noemt de overstap spannend maar tegelijkertijd heel leuk. “De functie blijft nagenoeg hetzelfde, maar de collectie is natuurlijk heel anders. Naturalis is heel groot en Boerhaave wat minder dus dat is ook een verschil tussen de twee musea. En ondanks dat het coronatijd is, doe ik het gewoon. No guts no glory.”

Tentoonstellingen
Door de coronamaatregelen zijn de musea gesloten, maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Zo gaat Schollaardt aan de slag met de tentoonstellingen die al op de planning stonden en is er nu ook tijd om wat dingen aan te passen. “Het museumleven gaat gewoon door.”

Zodra de musea weer open kunnen, zal de tentoonstelling ‘Besmet!’ van Boerhaave wat langer blijven. Ook de ampul van de eerste coronavaccinatie zal daar dan worden tentoongesteld. Het museum zal dus zeker op corona inspelen, zegt Schollaardt, naast de gewone tentoonstellingen van Boerhaave.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×