(Foto: Sleutelstad).

Burgemeester Lenferink ontvangt Scaligerpenning van universiteit

Burgemeester Henri Lenferink ontvangt aanstaande vrijdag de Scaligerpenning uit handen van rector magnificus van Universiteit Leiden, Carel Stolker. Lenferink ontvangt de trofee voor de ‘buitengewone wijze’ waarop hij zich sinds zijn aantreden in 2003 inzet voor de Leidse universiteit in haar relatie tot de stad Leiden.

Sinds 2017 reikt de Universiteit Leiden de Scaligerpenning uit aan personen en organisaties die op unieke wijze de waarden waar universiteiten wereldwijd voor staan, hoog houden in hun onderwijs en onderzoek. De burgemeester is met zijn optreden een voorbeeld voor andere universiteitssteden in Nederland en daarbuiten, stelt Universiteit Leiden.

Rick Honings
Tijdens de ceremonie geeft Rick Honings, die in juni 2020 werd benoemd tot Scaligerhoogleraar aan de Leidse universiteit, een korte toelichting op deze bijzondere penning. Ook geeft Ariadne Schmidt, bijzonder hoogleraar geschiedenis van de stadscultuur, in het bijzonder van Leiden, een toelichting vanuit haar perspectief.

De ceremonie is 29 januari vanaf 16.30 uur te volgen via de website van de universiteit.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×