Een jaar geleden werd D66-raadslid Sander van Diepen verkozen tot Raadslid van het Jaar. (Foto: Emile van Aelst).

Leids Raadslid van het Jaar vrijdag bekend

Ook dit jaar wordt er in Leiden weer een Raadslid van het Jaar gekozen. De jury die bestaat uit journalisten en oud-raadsleden boog zich de afgelopen tijd over de verrichtingen van de 39 raadsleden in Leiden. Die waren het afgelopen jaar noodgedwongen vooral online te volgen. Zondagavond kregen drie raadsleden te horen dat ze zijn genomineerd voor de titel. De kanshebbers zijn alle drie vrouw, dus het geslacht van de winnaar is nu al bekend.

De genomineerden zijn Alyssa Voorwald (VVD), Marleen Schreuder (GroenLinks) en Suzanne van der Jagt (PvdA). Vrijdagavond wordt tijdens de online nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden bekend wie de bijbehorende wisseltrofee het komende jaar op de schoorsteenmantel mag zetten. Dan wordt ook bekend wie een zogeheten effie krijgt. De jury kiest daarvoor het raadslid dat in 2020 het meest opviel tijdens een van de vele online commissie- en raadsvergaderingen.

De prijzen worden uitgereikt door Paul van Meenen. Het D66 Tweede Kamerlid nam in 2006 het initiatief voor de prijs. De eerste winnaar was toen VVD-raadslid Paul Laudy.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×