(Foto: PR).

Actieplan duurzame energie 'Belofte van Voorschoten'

De gemeente Voorschoten werkt het komende half jaar aan een plan om Voorschoten stap voor stap op duurzame energiebronnen over te laten gaan. Dat gebeurt in gesprek met inwoners, ondernemers, vertegenwoordigers van scholen en maatschappelijke organisaties.

In een online bijeenkomst op 21 januari vond de aftrap van het actieplan plaats. “Dat was ontzettend inspirerend”, zegt participatiewethouder Erika Spil. “Ik weet zeker dat deze deelnemers, die we speciaal hadden uitgenodigd, de kern van een sneeuwbal vormen die snel groter wordt.”

Belofte
Het actieplan waarbij inwoners uit alle buurten, ondernemers, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Voorschoten hun inbreng leveren. De gemeente is hierbij een van de deelnemers. ‘De Belofte van Voorschoten’ moet een bijdrage leveren om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten. Het actieplan moet in de zomer klaar zijn.

Duurzaamheid Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×