Ralph Hanekamp (oud-bestuurslid Leidse Sportfederatie) over zijn herinneringen aan Rolf Marselis.

'Rolf zijn missie was dat sport op de politieke agenda zou komen'

“Toen ik bij Rolf kwam solliciteren als bestuurslid van de Leidse Sportfederatie (LSF), hoefde ik nauwelijks wat te zeggen, Rolf was de eerste twintig minuten aan het woord”, vertelt Ralph Hanekamp, oud-bestuurslid van de LSF in Nieuws071. “Rolf was gek van sport in het algemeen en sport in Leiden in het bijzonder.”

Afgelopen woensdagavond is Rolf Marselis op 61-jarige leeftijd overleden. “Rolf zijn missie was dat sport op de politieke agenda zou komen”, zegt Hanekamp terugblikkend. “Tijdens de zes bestuursjaren dat hij voorzitter was bij de LSF, was hij constant bezig om sport onder de aandacht te brengen. En daar heeft hij hele mooie resultaten in geboekt. Hij had een heel goede dossierkennis.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Ralph Hanekamp

Missen
“Rolf was extravert en heel direct, had het hart op de tong. Maar hij was ook een verbinder. Als het ergens botste of schuurde, ging hij het ook weer oplossen. Als hij ruzie had, zag je ook aan hem dat het hem  persoonlijk iets met hem deed. Ging hij proberen het weer te herstellen”, memoreert Hanenkamp. “Hij ging nooit een moeilijk gesprek uit de weg. Rolf kende het politieke spel, maar hij wist ook hoe de sportwereld in elkaar zat. Maar Rolf koos altijd voor het algemeen belang. Iedereen gaat hem heel erg missen.”

Wie een herinnering aan Rolf Marselis wil achterlaten voor zijn familie, kan terecht op een herdenkingssite. De uitvaart vindt woensdagochtend in besloten kring plaats.

Leiden Maatschappij Sport Rolf Marselis overleden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×