(Foto: Regio15).

Gezonken boot lekt diesel in gracht aan de Oude Vest

Een boot heeft vrijdagmiddag voor een milieu-incident gezorgd aan de Oude Vest. Door onbekende oorzaak is de boot gezonken, waardoor er een grote hoeveelheid diesel de gracht instroomde. Met behulp van een ‘oil boom’ wordt geprobeerd om de verspreiding van de weggelekte brandstof diesel te beperken.

De oil boom is een barrière die de verspreiding van de olie tegenhoudt én absorbeert. Ondanks het plaatsen ervan heeft de diesel zich over tientallen meters verspreid. Bergingsbedrijf Vreugdenhill kwam ter plaatse om de boot uit het water te takelen. Daarvoor bleken twee kranen nodig.

(Foto’s Emile van Aelst).

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×