Leerlingen basisschool De Pioneer weer thuis door lekkage. (Foto's: Chris de Waard).

Basisschool De Pioneer dicht na lekkage

De Pioneer heeft vanmorgen alle leerlingen naar huis moeten sturen. Door een flinke lekkage kan er vandaag geen les gegeven worden in de school aan de Houtmarkt. “Een van de bovenburen heeft de kraan open laten staan”, meldt een woordvoerder van de school die aan het Huigpark grenst. “Die is vermoedelijk een uur of tien blijven lopen.” Boven de school zitten enkele appartementen.

De schade in de school is aanzienlijk. In elk geval is het plafond beschadigd. Wanneer de kinderen weer naar school kunnen, is nog onduidelijk. Dat wordt waarschijnlijk vanmiddag besloten. “We hopen natuurlijk zo snel mogelijk”, aldus de woordvoerder. “Ze hebben al zo lang thuis gezeten.” Maandag waren de kinderen voor het eerst sinds de tweede lockdown, weer welkom op school.

Advertentie

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×