(Archieffoto: Emile van Aelst).

Alternatief programma Leids Cabaret Festival

De organisatie van het Leids Cabaret Festival komt zaterdag met een alternatief programma. Als gevolg van de coronacrisis kon het festival dat deze week gepland stond, niet doorgaan. In plaats van een grote finale kunnen cabaretliefhebbers zaterdag genieten van een locatie-uitzending van het radioprogramma Spijkers met Koppen en een optreden van Micha Wertheim. De makers brengen hun kunsten live vanuit de Leidse Schouwburg.

Met het alternatieve programma vanuit een lege schouwburg probeert de organisatie het gemis voor de fans van het festival enigszins te beperken. “We hebben een lean & mean programma voor je samengesteld. Passend in deze tijd. We hopen dat het helpt om de dag een beetje door te komen”, schrijven ze op hun website.

Gouden Kies
Het cabaretprogramma begint om 12.00 uur met een speciale uitzending van het Radio 2 programma Spijkers met Koppen. In het programma komen onder andere de drie winnaars van vorig jaar aan het woord. Na de winst ging de traditionele ‘finalistentour’ niet door waardoor ze veel optredens misliepen. “Toch hebben ze hun humor weten te behouden”, beloven de makers van het programma.

Tijdens de show wordt een nieuwe cabaretprijs uitgereikt: de Gouden Kies. De prijs is genoemd naar de vorig jaar overleden oprichter van het Leids Cabaret Festival, Harry Kies. De uitzending duurt tot 14.00 uur en is te beluisteren op NPO Radio 2.

Niemand Anders
Tussen 21.00 uur en 22.15 uur speelt cabaretier Micha Wertheim zijn nieuwe voorstelling vanuit de lege Leidse Schouwburg. ‘Niemand Anders’ een interactieve online voorstelling met drie laptops, zeven livestreams en één cabaretier. In 2016 schreef Wertheim theatergeschiedenis door een solovoorstelling te maken waarbij hij zelf niet aanwezig was. Nu de theaters hun deuren hebben moeten sluiten voor het publiek, ziet Wertheim zijn kans schoon om aan dat project een vervolg te geven: Niemand Anders. Een voorstelling zonder publiek.

Het optreden van Wertheim is online bij te wonen. Vooraf moet een kaartje worden gekocht om toegang tot de stream te krijgen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×