(Foto: PR).

Selectie SJZ geeft leden en vrijwilligers steuntje in de rug

Het eerste elftal van voetbalvereniging SJZ uit Zoeterwoude-Dorp organiseert in de voorjaarsvakantie verschillende activiteiten. Met de SJZ-run, XXL Swingo en de SJZ pubquiz wil de selectie leden en vrijwilligers op een sportieve manier met elkaar in contact brengen en wat extra’s verdienen voor de clubkas.

“Als gevolg van de corona maatregelen hebben sommige voetballers elkaar al maanden nauwelijks gezien”, vertelt aanvoerder Guus de Goede. “Samen met een teamgenoot kwamen we op het idee om iets voor elkaar te organiseren. Coronaproof uiteraard.”

De SJZ-run wordt tussen 21 en 28 februari uitgezet op drie afstanden: 5, 10 en 15 kilometer. De route loopt langs bekende punten in Zoeterwoude-Dorp en wordt aangegeven met pijlen op de weg. Deelnemers kiezen zelf een startmoment en mogen de tocht wandelend of rennend afleggen. Ook aan de coronamaatregelen is gedacht. De Goede: “We willen voorkomen dat iedereen op hetzelfde moment op dezelfde plek is of elkaar onderweg telkens tegenkomt. Daarom kan er de hele week worden gestart.” Wie tijdens de route een foto op Facebook deelt met daarin een verwijzing naar SJZ, dingt mee naar een van de verrassingsprijzen.

Naast de run organiseert het elftal een XXL Swingo op zaterdag 13 maart 2021. “Swingo is net zoiets als bingo, maar in plaats van cijfers hoor je liedjes die je kunt afstrepen op je Swingo-kaart”, verklaart De Goede. De Swingo is via een livestream te volgen. Na aanmelden ontvangen deelnemers een link. Aansluitend kan worden meegespeeld met de SJZ-pubquiz.


Melle Tuik sprak in Nieuws071 met Guus de Goede over de acties van SJZ.

Taart
Samen met de jeugdcommissie organiseert het eerste elftal op 6 maart een taartenactie. Thuisbakkers kunnen ’s ochtends een taart inleveren die door de jeugdcommissie wordt beoordeeld. Zonder te proeven kiezen zij ‘de mooiste taart van Zoeterwoude’ uit. De bakker wordt beloond met een wisselbeker. Na de prijsuitreiking worden alle ingestuurde taarten verkocht voor 10,00 euro per stuk.

Deelname aan de SJZ-run of de XXL Swingo kost 5,00 euro. Aanmelden kan via de website van SJZ. “Ook niet-leden zijn van harte welkom om me te doen”, zegt De Goede uitnodigend. Alle opbrengsten komen ten goede aan SJZ.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×