(Foto: PR).

Nieuwe trommels voor marchingband K&G

Dankzij bijdragen van Fonds 1818, De Vriendenloterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat een lang gekoesterde wens van de Leidse Show- en Marchingband K&G binnenkort in vervulling: de band krijgt nieuwe trommels.

Na jaren van intensief gebruik zijn de huidige trommels dringend aan vervanging toe. Omdat K&G als gevolg van de coronacrisis al een jaar vrijwel geen inkomsten uit optredens heeft, ontbrak het de band aan voldoende middelen. Met de steun van de fondsen kunnen de trommels nu toch op korte termijn worden vervangen.

Witte ketel
Het bestuur van de Leidse Show- en Marchingband heeft lang nagedacht over de definitieve uitvoering en kleurstelling. “Die zijn beeldbepalend voor de aanblik van het orkest”, verklaart zij. Uiteindelijk is gekozen voor de kenmerkende witte ketel die in de nieuwe uitvoering wordt voorzien van goudkleurige accenten.

De trommels zijn voorzien van de allernieuwste technieken. Ze worden geleverd door Fabrikant Vancore Percussion Instruments.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×