(Foto: Ada van der Aar).

Winterwandeling door de Houtkamp in Leiderdorp

Nu  sneeuw en ijs van afgelopen week is verdwenen, staat het eerste lenteweekeinde voor de deur. En het tweede weekeinde op rij met de winterwandeling in park De Houtkamp. Het is nog een beetje onduidelijk wat er de komende dagen in de natuur om de hoek te vinden is en daarom is het thema van de wandeling algemeen gehouden: winterse landschappen en de eerste tekenen van het voorjaar. Denk aan bomen, knoppen, vroege bloeiers, en (zang)vogels.

Net als eerder bij de succesvolle paddenstoelenwandeling worden ook nu weer informatiebordjes uitgezet. Dit keer door bijna het hele park. Op zaterdag 20 en zondag 21 februari staan ze tussen 10.00 en 16.00 uur bij bezienswaardige natuurplekjes waar de deelnemers zich tijdens hun ommetje kunnen verwonderen over alles wat er te zien is. Op enkele bordjes na worden ze langs verharde paden gezet. Hierdoor kunnen personen met een rollator of in een rolstoel ook meedoen.

Dit keer is er iets nieuws. De winterwandeling staat ook aangegeven in de IVN routes-app. De app en de wandeling kunnen vooraf thuis al worden gedownload op de smartphone via ivn.nl/ivn-routes. Zo kunnen geïnteresseerden op elk gewenst moment – ook doordeweeks – van het park en de natuur genieten. Op de website van IVN Leidse regio en het Milieu en Educatie Centrum zullen de teksten en een overzichtskaartje ook beschikbaar zijn.

Advertentie

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×