Voordat de Vlietschool gesloopt wordt mogen de bijen nog een jaar genieten van het perceel.

Oud schoolplein moet bijenoase worden

Het schoolplein van de voormalige Vlietschool in Voorschoten is door buurtbewoners en vrijwilligers van Voorschoten voor de Bijen tegelvrij gemaakt. De grond is ingezaaid met een zaadmengsel om bijen en hommels aan te trekken.

Op deze manier wordt het perceel voordat het oude schoolgebouw volgend jaar gesloopt wordt, benut ten faveure van de bijen. Langs het hek zijn zonnebloemen ingezaaid en ook aan de voorzijde van het gebouw schieten als alles goed gaat, komende tijd bloemen uit de grond.

De firma Niersman, die het schoolcomplex heeft aangekocht, heeft het ludieke zaaiplan gesponsord. De bijenbeschermers hopen nu op een zonnig seizoen voor deze eenjarige bijenoase.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×