Weggestuurde straatmuzikant Mika Jones maakt optreden af bij avondklokprogramma Sleutelstad

De Leidse singer-songwriter Mika Jonas is een bekende verschijning in het centrum van Leiden. Vooral op zonnige marktdagen pakt de straatmuzikant zijn gitaar en speelt en zingt erop los. Ook 20 februari was zo’n mooie zaterdag en dus nam Jones een plekje in op de Visbrug. Daar speelde hij zijn liedjes, maar niet voor lang.

Vanwege de coronamaatregelen reageerden Leidse opsporingsambtenaren op een klacht van een buurtbewoner die zich stoorde aan het optreden. Mensen bleven immers staan kijken en luisteren en dan zou het zomaar kunnen dat er niet voldoende afstand gehouden zou worden.

Martijn en Nicky van het Sleutelstad avondklokprogramma ‘Avondvermaak’ liepen toevallig langs toen de boa’s aan kwamen fietsen en Mika Jones wegstuurden. Voordat Jones vertrokken was, nodigden ze hem uit om in de avondklokstudio van Sleutelstad zijn optreden coronaproof nog eens dunnetjes over te doen en zo geschiedde.

Mike Jones speelt vrolijke covers, maar zijn repertoire bestaat ook uit eigen werk. In de studio bracht hij live een aantal van zijn liedjes ten gehore en vertelde over zijn leven als muzikant. Zo reisde hij kort voor de coronacrisis af naar Brazilië om daar muziek te maken. Door de pandemie moest hij zijn verblijf in het Zuidamerikaanse land vroegtijdig afbreken, maar hij kwam niet met lege handen terug. In Brazilië schreef hij een nieuw nummer. De liedjes van Mika Jones zijn allemaal te horen via Spotify en nu dus ook via Sleutelstad. Binnenkort komt er ook een nieuwe single aan. Mika heeft beloofd die snel te komen laten horen in de studio.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×