(Foto's: Regio15).

Ravage na frontale botsing met vangrail N206

Een auto is zaterdagavond rond 23.45 uur frontaal op een vangrail gebotst. Het ongeluk gebeurde op de Europaweg (N206) ter hoogte van het viaduct over de A4. Mogelijk is het voertuig door een ander auto van de weg gereden, daar doet de politie nog onderzoek naar.

Het ongeval heeft een grote ravage aangericht. Nadat de auto eerst met hoge snelheid de verhoogde middenberm heeft geraakt, is die daarna tegen een lantaarnpaal en de vangrail tot stilstand gekomen. In het voertuig heeft daarna korte tijd brand gewoed, waarvoor de brandweer ter plaatse is gekomen.

De inzittenden van de Mercedes zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto heeft een blaastest afgegeven en is daarna meegenomen naar het politiebureau voor een meer nauwkeurige ademtest die zal moeten uitwijzen of er alcohol in het spel was.

Na het ongeval is de weg afgesloten voor sporenonderzoek door de politie. Een berger heeft het zwaar beschadigde voertuig afgesleept. Uit onderzoek zal moeten blijken wat de oorzaak het ongeval is en of er nog meer voertuigen waren betrokken.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×