Elektrische stadsbussen van Arriva. (Foto: Chris de Waard).

Langegracht dicht, nieuwe route stadsbus 6 door binnenstad

Stadsbus 6 van Arriva rijdt vanaf 14 maart een andere route door Leiden. Omdat de Langegracht een jaar lang deels afgesloten is voor grote werkzaamheden, is het niet mogelijk om de oude route te blijven rijden.

Op de nieuwe route rijdt de bus vanaf de Ir. Driessenstraat, via de Hooigracht, het Levendaal en de Breestraat naar Leiden Centraal. Busreizigers uit de Leiderdorpse wijken Leyhof en Buitenhof en de Leidse wijk De Kooi krijgen met de nieuwe route van lijn 6 tijdelijk een directe verbinding met de Breestraat en omgeving.

De werkzaamheden aan de Langegracht zijn onderdeel van de het grotere project Centrumroute, waarvoor de Hooigracht de afgelopen tijd ook afgesloten was. Als alle werkzaamheden klaar zijn, ligt er een nieuwe route door de stad: van station Lammenschans, via de Hooigracht en Langegracht, naar station Leiden Centraal. De route wordt geschikt gemaakt voor hoogwaardig openbaar vervoer (R-net bussen).

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×