Organisator Frank van Leeuwen in actie. (Bron: Wielertochten.nl).

Virtuele etappekoers biedt wielrenners alternatief tijdens coronacrisis

Omdat de coronaregels momenteel niet toestaan dat toerfietsers er met een groep op uit trekken organiseren ProKwadraat en Wielertochten.nl iedere dinsdag en donderdag in maart een virtuele fietskoers. De Zwifttoer bestaat uit zes groepsritten en twee races die allen om 21.00 uur starten en een uur duren. Deelnemers rijden thuis mee op de smart-trainer.

“We zijn al begonnen, maar dat geeft niet. Iedereen die in bezit is van een racefiets, smart-trainer en een Zwift-abonnement kan mee doen. Een of alle ritten. Zolang er maar bewogen wordt”, zegt organisator Frank van Leeuwen van ProKwadraat. Van Leeuwen is zelf een enthousiast wielrenner en wil een alternatief bieden aan fietsers in de coronacrisis.

Alpe du Zwift
Vlakke omlopen worden afgewisseld met heuvelachtige parcoursen. De finale etappe wordt gereden op de Alp du Zwift, een online kopie van de Alde d’Huez. Via het platform de Leidse Burcht kan iedereen live meekijken met de finale. “Kijken is gratis. Je hoeft je alleen maar aan te melden bij de Leidse Burcht om getuige te zijn van degene die zich kroont tot de Leidse Bergkoning”, zegt Van Leeuwen enthousiast.

De ritten worden gereden via het zogenaamde ‘meet up’ systeem. Deelnemers moeten zich eerst aanmelden in Zwift en vervolgens ‘Frank Wielertochten.nl volgen. Organisator Wielertochten.nl nodigt alle volgers uit Leiden en omstreken daarna uit voor de groepsritten en races.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×