De GGD begint met een sneltestpilot op Leidse scholen.

Coronasneltesten voor docenten in Leiden

Docenten en ander personeel van Leidse scholen en kinderdagverblijven kunnen zich voortaan, voordat de werkdag begint, snel laten testen op corona. De GGD Hollands Midden is vandaag begonnen met sneltesten. Binnen een kwartier is duidelijk of de betreffende persoon corona heeft of niet.

“Op deze manier kan voorkomen worden dat docenten en andere schoolmedewerkers onnodig in quarantaine moeten en wordt lesuitval beperkt,” schrijft het Bonaventura College Burggravenlaan in een brief aan leerlingen en ouders van de school.

Zonder afspraak
Half februari startte GGD Hollands Midden al met een soortgelijke pilot in Waddinxveen. Daar kunnen medewerkers van het basisonderwijs en medewerkers van de kinderopvang van het IKC Groenoord zich voordat de kinderen komen, snel zonder afspraak laten testen op corona.

De GGD wil door sneltesten voor scholen uit te voeren de docenten tegemoetkomen bij het regelmatig terugkerende dilemma van thuisblijven bij lichte klachten en testen, of toch maar naar school gaan zodat de leerlingen geen lesuitval hebben. Door een sneltest af te nemen voordat de lessen beginnen, kan het risico van verspreiden van het virus worden voorkomen en wordt tegelijkertijd bijgedragen aan de continuïteit van onderwijs.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×