Een hond doet zijn behoefte (Archieffoto: Fabian Bromann).

Brief over DNA-test van hondenpoep in Voorschoten is nep

In Voorschoten gaat een nepbrief rond waarin staat dat de gemeente DNA-controles op hondenpoep gaat uitvoeren. Er staat in de brief dat er vervolgens gekeken zal worden met welke honden het DNA van de niet opgeruimde hondenpoep overeenkomt. De gemeente Voorschoten benadrukt dat de brief niet van hun afkomstig is en dat er vermoedelijk sprake is van een grap.

Op Twitter is te zien dat de brief geplastificeerd is opgeplakt aan een paal in een park. Met de keurige vormgeving en het logo van de gemeente lijkt die erg veel op een echte informatiebrief. Er valt te lezen: “Hondenpoep is voor veel Voorschotenaren een grote ergernis. Wanneer u uw hond uitlaat dient u opruimmiddelen mee te nemen, zoals een plastic zakje of een hondenpoepschep. Er is helaas een toename van klachten omtrent het niet voldoen van de opruimplicht.”

1 april
“Is het nep? Ik vind het wel een goed initiatief. En ja: ik heb zelf een hond en loop braaf altijd met zakjes om de poep op te ruimen. Helaas zijn er veel aso’s die dat niet doen”, reageert Pauline Gras. Iemand anders schrijft onder de tweet: “Wel grappig en goed gemaakt.” Voorschotenaar Harry Kroeze denkt dat het om een vervroegde 1 april grap gaat.

De nepbrief lijkt voort te komen uit irritatie over niet opgeruimde hondenpoep. In 2015 spoot Ilona de Graaff alle hondendrollen die zij tegenkwam roze. Het moest niet alleen duidelijk maken waar de hondendrollen lagen, maar ook zorgen voor een rotgevoel bij de hondeneigenaren die hun poep niet opruimden.

De gemeente gaat dus niet aan de gang met DNA-controles van hondenpoep. Wel is het nog steeds zo dat het niet opruimen van hondenpoep 140 euro boete kan opleveren.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×