(Foto's: Historische Vereniging Oegstgeest).

Historische plekken in Oegstgeest krijgen informatiezuilen

Op een aantal historische plekken in Oegstgeest komen informatiezuilen die meer vertellen over de geschiedenis van het dorp. De zuilen geven informatie over hoe de plek er vroeger uitzag en welke betekenis die ooit heeft gespeeld. Het is een initiatief van de Historische Vereniging Oegstgeest en de gemeente Oegstgeest. Afgelopen vrijdag werd de zuil bij park Landskroon onthuld door wethouder Mathijs Huizing.

De zuilen komen niet alleen bij zichtbare gebouwen zoals het Oude Raadhuis, maar ook bij verdwenen gebouwen. Bijvoorbeeld het witte paleisje in het bos van Wijckerslooth. Alle zuilen zijn voorzien van oude foto’s, een heldere uitleg en een QR-code waarmee mensen meer informatie kunnen vinden via hun mobiele telefoons.

Wethouder Matthijs Huizing is blij met de plaatsing van de zuilen: “Door deze informatiezuilen raken onze inwoners en bezoekers bekend met de geschiedenis van die plek. Het is leuk en leerzaam maar ook nuttig om wat meer te weten van de geschiedenis van het dorp waar je opgroeit, woont of werkt.”

Schoonheid
Rob Sturm is voorzitter van de Historische Vereniging Oegstgeest en is ook erg te spreken over de informatiezuilen. ”Prachtig dat we erin geslaagd zijn om samen tien historische locaties in ons dorp zichtbaar te maken, op een manier dat passanten er op een positieve manier mee geconfronteerd worden. Zo laten we een groot publiek zien welke historie er in Oegstgeest voor het oprapen liggen.”

De vereniging was eerder bekend als Vereniging Oud Oegstgeest, maar verandert binnenkort van naam naar Historische Vereniging Oegstgeest. “De doelstellingen blijven gelijk, maar de naam is een betere weergave van het feit dat ze niet alleen staat voor Oud Oegstgeest, maar heel het dorp en zeker niet staat voor ouderen, maar iedereen die geniet van de schoonheid en leefbaarheid van het dorp”, aldus de vereniging.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×