(Foto: Pixabay).

Studenten Hogeschool Leiden maken duurzaamheidskalender

Studenten Commerciële Economie van de Hogeschool Leiden hebben een duurzaamheidskalender ontwikkeld. Hun honderd dagen tellende kalender geeft gebruikers dagelijks een duurzame tip. De studenten hebben hun schoolopdracht gebruikt om ervoor te zorgen dat Nederlanders wat duurzamer gaan leven.

De honderddagenkalender geeft eenvoudige tips en heeft geen vast start- of eindpunt. “Zo kun je beginnen met duurzamer leven op een moment dat voor jou het beste uitkomt”, vertelt student Justin. Door de tips speels en simpel te houden, willen de studenten ervoor zorgen dat iedereen zijn leven kan veranderen. “Het hele gezin kan meedoen en bewuster gaan leven”, vertelt een van de studenten.


De studenten vertelden in Avondvermaak over hun kalender.

De opdracht heeft de studenten ook zelf aan het denken gezet. “Doordat we ons in duurzaamheid aan het verdiepen zijn, merkte ik dat ik zelf ook best wat bewuster kan zijn. Ik houd bijvoorbeeld best vaak een halve pan eten over. Dat is eigenlijk zonde”, bekennen de studenten. Zij hebben hun gedrag en gewoontes verduurzaamd. “Wie volgt?”

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×